Людям з порушення зору Звичайна версія

Кредити АТ «КБ «Експобанк», забезпечені 48 га землі на Київщині, виставлено на повторні торги за 8,66 млн грн

07.11.2017

ПРЕС-РЕЛІЗ

13 листопада відбудеться аукціон з продажу прав вимоги за кредитами АТ «КБ «Експобанк», у забезпечення за якими передано земельні ділянки у Києво-Святошинському районі, загальною площею понад 48 га та нежитлова нерухомість у Києві. На торги лот виставляється із початковою ціною реалізації 8 656 656,25 грн. Матеріали кредитних справ та деталі судово-претензійної роботи, проведеної банком, доступні для вивчення потенційними покупцями у віртуальній кімнаті даних.

Одним лотом на торги виставлено права вимоги за трьома кредитами – двох юридичних та однієї фізичної особи. Позичальники є пов’язаними між собою особами. Загальна заборгованість за договорами на початок вересня цього року перевищила 34,5 млн грн.

Компанії-позичальники зареєстровані у м. Києві та не перебувають у стані припинення. Одна із фірм спеціалізується, зокрема, на продажі та монтажі газобалонного обладнання на авто та веде господарську діяльність у сферах оптової торгівлі деталями для автотранспортних засобів і оптової торгівлі твердим, рідким, газоподібним паливом тощо.   

При цьому у забезпечення виконання зобов’язань за договорами передано одразу кілька земельних ділянок, зокрема:

- 4 земельні ділянки, загальною площею  44,7781 га, у Києво-Святошинському районі (Шпитівська сільська рада) із цільовим призначенням – для ведення особистого селянського господарства;

- земельну ділянку, площею  3,2557 га, у с. Горбовичі Києво-Святошинського району;

- 3 земельні ділянки, загальною площею 0,4479 га, із цільовим призначенням для будівництва та обслуговування жилого будинку у с. Горбовичі Києво-Святошинського району.  

Крім того, у заставі банку – нежитлова будівля загальною площею 724,40 м2 та група нежилих приміщень загальною площею 265,5 м2 у Києві. А також - рухоме майно – обладнання.

Детальна інформація про виставлений на продаж лот, публічний паспорт активу – тут. Паспорт відкритих торгів – за посиланням (номер лоту F13G1205).  

Початкова ціна продажу 8 656 656,25 грн.

Аукціон відбудеться 13 листопада у системі ProZorro.Продажі. Заявки на участь у торгах приймаються до  12 листопада.

Ознайомитися із матеріалами кредитних справ та деталями судово-претензійної роботи, проведеної банком, потенційні покупці можуть у віртуальній кімнаті даних.

Нагадаємо, у публічних паспортах торгів визначено дати та умови проведення наступних аукціонів у разі, якщо попередні торги будуть визнані такими, що не відбулися.

Інформацію про усі заплановані торги з продажу активів неплатоспроможних банків можна знайти на Офіційному сайті та на Інформаційному порталі Фонду – http://torgi.fg.gov.ua/.